Oddziały szpitalne

Praca zarówno na oddziałach jak i w prywatnych ośrodkach opieki medycznej związana jest ze współpracą czy tez pomocą niesioną pacjentom, którzy zmagają się z przeciwnościami, jakie stawia im ich organizm, czasami More »

Badania na ludziach

Dość popularne staje się także poradnictwo medyczne przeprowadzane na osobach zgłaszających się do ośrodków zdrowia, do lekarza właśnie udajemy się po zaświadczenie o stanie naszego zdrowia czy More »

This is default featured slide 4 title

You can completely customize the featured slides from the theme theme options page. You can also easily hide the slider from certain part of your site like: categories, tags, archives etc. More »

This is default featured slide 5 title

You can completely customize the featured slides from the theme theme options page. You can also easily hide the slider from certain part of your site like: categories, tags, archives etc. More »

 

Dieta przetworowa

W tej diecie najważniejsze są, jak sama nazwa wskazuje, przetwory, gdzie mamy do wyboru koncentraty i dżemy, mrożone warzywa, sok malinowy, owocowe mrożonki. Oprócz tego musimy wypijać dużo płynów, na przykład wodę mineralną – dwa litry dziennie – oraz herbatki ziołowe czy owocowe.

Gdy wybierzemy tę dietę, wykorzystajmy ją na okres dwudziestu dni – stracimy mniej więcej dwa kilogramy. Terapię możemy później powtarzać co 1-2 miesiące. Jeśli cierpimy na jakieś schorzenia, zapomnijmy jednak o tej diecie. Nie powinni o niej myśleć również osoby dorastające, starsze, dzieci, kobiety w ciąży czy karmiące. Najważniejsze w składzie tej diety są regularne dostawy błonnika, potasu i witamin A, E, C, i z grupy B.

 

Przykładowe menu:

I dzień

  • I śniadanie: podwójna kanapka z chleba pełnoziarnistego, bawarka na mleku 2%, 50 g powideł śliwkowych
  • II śniadanie: pieczone jabłko, kubek kawy zbożowej bez dodatku cukru
  • Obiad: talerz zupy jarzynowej z ziemniakami, dynia konserwowa, pierś indyka gotowana w warzywach, ryż pełnoziarnisty gotowany na parze, szklanka herbaty owocowej bez dodatku cukru
  • Podwieczorek: kisiel porzeczkowy, 1 sucharek bez cukru
  • Kolacja: ryba gotowana na parze z warzywami, kromka chleba pumpernikiel, szklanka zielonej herbaty z sokiem malinowym

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *