Oddziały szpitalne

Praca zarówno na oddziałach jak i w prywatnych ośrodkach opieki medycznej związana jest ze współpracą czy tez pomocą niesioną pacjentom, którzy zmagają się z przeciwnościami, jakie stawia im ich organizm, czasami More »

Badania na ludziach

Dość popularne staje się także poradnictwo medyczne przeprowadzane na osobach zgłaszających się do ośrodków zdrowia, do lekarza właśnie udajemy się po zaświadczenie o stanie naszego zdrowia czy More »

This is default featured slide 4 title

You can completely customize the featured slides from the theme theme options page. You can also easily hide the slider from certain part of your site like: categories, tags, archives etc. More »

This is default featured slide 5 title

You can completely customize the featured slides from the theme theme options page. You can also easily hide the slider from certain part of your site like: categories, tags, archives etc. More »

 

Tlen a witaminy

Z uwagi na szkodliwe działanie tlenu na witaminy, nie można przenosić kapusty z jednej beczki do drugiej i do zalewania używać osolonej wody zamiast ukiszonego soku. Nie można też kapusty odciskać i pozostawiać na sicie, aby odciekła. Stąd wniosek że im mniej „męczymy” kapustę różnymi zabiegami, tym większą ma ona wartość. Najlepiej podawajmy ją na surowo jako sałatkę, a z odpowiednio doprawionego soku kapuścianego przyrządzajmy zupę, zwaną na Podhalu kwaśnicą, oraz smaczny, orzeźwiający napój. Z kapusty surowej i ugotowanej przyrządzamy wiele potraw. Nauczymy was, jak to zrobić. Zapamiętajcie jednak już teraz, że im krócej gotujemy kapustę, tym jest ona zdrowsza, wygląd ma apetyczniejszy, a zapach mniej nieprzyjemny. Przecież nikt z was nie lubi zapachu kapusty, która gotuje się zbyt długo. Staje się ona przy tym szara, mazista, a wszyscy sąsiedzi poznają po nieprzyjemnym zapachu, że u tych gospodarzy podadzą dziś na obiad kapustę. Czy znacie wszystkie te potrawy? Które z nich umiecie przyrządzić? Nauczcie się przyrządzać również te, o których dotychczas nie słyszałyście.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *