Oddziały szpitalne

Praca zarówno na oddziałach jak i w prywatnych ośrodkach opieki medycznej związana jest ze współpracą czy tez pomocą niesioną pacjentom, którzy zmagają się z przeciwnościami, jakie stawia im ich organizm, czasami More »

Badania na ludziach

Dość popularne staje się także poradnictwo medyczne przeprowadzane na osobach zgłaszających się do ośrodków zdrowia, do lekarza właśnie udajemy się po zaświadczenie o stanie naszego zdrowia czy More »

This is default featured slide 4 title

You can completely customize the featured slides from the theme theme options page. You can also easily hide the slider from certain part of your site like: categories, tags, archives etc. More »

This is default featured slide 5 title

You can completely customize the featured slides from the theme theme options page. You can also easily hide the slider from certain part of your site like: categories, tags, archives etc. More »

 

Witaminy w aptekach

W aptekach można nabyć różne witaminy w tabletkach, zastrzykach lub kroplach. Lekarze przepisują je osobom, które tak długo żywiły się nieprawidłowo, aż w końcu zachorowały z braku witamin. W takich wypadkach trzeba działać szybko i lekarz nic innego nie może zrobić, jak tylko przepisać zastrzyki, tabletki lub krople. Nie są one jednak tak skuteczne, jak wita miny zawarte w naturalnych produktach. Wiemy, że w naszych najważniejszych produktach znajduje się nie jeden, lecz wiele składników, które wzajemnie regulują i dopełniają swoje działanie. Możemy to porównać z życiem roślin, które w lesie lub na łące żyją zdrowo i bujnie, a przeniesione w doniczce do pokoju lub nawet do ogrodu — rychło marnieją. W sztucznych warunkach brak im współdziałania innych roślin, a także grzybków, bakterii itp., znajdujących się w glebie. Wszystkie te organizmy dopiero wspólnie stwarzają warunki konieczne do życia każdego z nich. Witaminy nie są składnikami trwałymi. Łatwo je zniszczyć przez nieumiejętne postępowanie. Jeśli przez nieświadomość lub niedbalstwo zniszczymy je, nawet najcenniejsze nasze pokarmy staną się pod tym względem bezwartościowe. Najłatwiej ulegają zniszczeniu witamina C i niektóre witaminy B. Inne są trwalsze.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *