Oddziały szpitalne

Praca zarówno na oddziałach jak i w prywatnych ośrodkach opieki medycznej związana jest ze współpracą czy tez pomocą niesioną pacjentom, którzy zmagają się z przeciwnościami, jakie stawia im ich organizm, czasami More »

Badania na ludziach

Dość popularne staje się także poradnictwo medyczne przeprowadzane na osobach zgłaszających się do ośrodków zdrowia, do lekarza właśnie udajemy się po zaświadczenie o stanie naszego zdrowia czy More »

This is default featured slide 4 title

You can completely customize the featured slides from the theme theme options page. You can also easily hide the slider from certain part of your site like: categories, tags, archives etc. More »

This is default featured slide 5 title

You can completely customize the featured slides from the theme theme options page. You can also easily hide the slider from certain part of your site like: categories, tags, archives etc. More »

 

Wszyscy lubimy mięso

Wiele osób, niemal wszyscy, lubią mięso. Ludziom tym wydaje się, że im więcej mięsa będą mogli spożyć, im częściej będą je jedli, tym lepiej się będą odżywiać. Sądzą oni nawet, że spożywanie dużej ilości mięsa zapewni im zdrowie. Warto więc zastanowić się, dlaczego ludzie dążą do tego, żeby jeść dużo mięsa. Niemal wszystkie mięsa zawierają dość znaczną ilość tłuszczu, choć ilość ta w różnych gatunkach mięsa nie jest jednakowa. Wieprzowina, baranina, gęś, kaczka są tłuste. Wołowina i cielęcina, a także konina, kura, zając, dorsz są znacznie chudsze. Produkty tłuste są wysokokaloryczne. Mięsa tłuste i średnio tłuste dostarczają dużo kalorii, a więc są odpowiednie dla ludzi ciężko pracujących. Mięso należy do produktów dostarczających najwięcej pełnowartościowego białka. Jakie znacie inne pokarmy białkowe? Pamiętacie zapewne, że należy je łączyć z produktami roślinnymi, których białko ma dla nas mniejszą wartość. Przez takie łączenie produktów uzupełniamy braki pokarmów nie zawierających tak cennego białka jak mięso. Uzyskuje się w ten sposób potrawy bardzo korzystne dla ludzkiego zdrowia oraz smaczniejsze. Od dawna umiano je w Polsce przyrządzać.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *